Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Προγραμματισμός δραστηριοτήτων - Φιλοσοφία

       Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε στα πλαίσια επιμόρφωσης για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Φιλοδοξεί να καταστεί οδηγός, άξονας δράσης και αποθετήριο γνώσης για μαθητές και καθηγητές. 
   
       Η κάθε μορφής άσκηση στο φυσικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους ανθρώπους, κάθε ηλικίας, μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες (outdoor activities), τις δραστηριότητες αναψυχής και του εναλλακτικού τουρισμού.

       Η επαφή με τη φύση θα ευαισθητοποιήσει δημιουργικά τους μαθητές/ήτριες που θα έρθουν σε επαφή μ αυτή, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση και προστασία της, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητάς τους με άμεσα οφέλη στην ψυχοσωματική υγεία.
     
      Θα πραγματοποιηθεί σειρά μαθημάτων στη φύση εντός της πόλης και σε κοντινές διαδρομές (περιαστικό δάσος, Νέστος, Πόρτο Λάγος, Σταυρούπολη, κα) μία φορά την εβδομάδα το απόγευμα   και μία φορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τη συμμετοχή τριάντα περίπου μαθητών, τριών καθηγητών και όσων από τους γονείς το επιθυμούν. Στο σχολείο θα γίνεται ο συντονισμός, κι η ανατροφοδότηση και φυσικά όλες οι δραστηριότητες που αφορούν στη σχολική αυλή.
     
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου